12.11.15

MITT ÄPPLE - MEATPACKING

Staden där ingen sticker ut, där alla smälter in just för många sticker ut. Skön stad! Vill man smälta in är det bara att ta upp mobilen ur fickan, fatta den i handen, stoppa snäckor i öronen, köpa en beige kaffe-sörja strax intill och strosa fram på gatan. Här följer lite tips och listor på mina bästa upplevelser från NYC. Håll tillgodo.

Meatpacking district


Först och främst, var bor man? Jag kan varmt rekommendera The Jane Hotel, faktiskt det boende som Titanics överlevare inkvarterades i när det begav sig 1912. Dubbelrum från USD 109, bunk bed eller dubbelsäng. Jag har provat båda varianter, det första rejält trångt där man får gå in en i taget och bokstavligen "krypa till kojs", det andra mer space men inte överdådigt på något sätt. Men fräscht, mysigt och inrett i tidsenlig anda med marin känsla, samt några bisarra inslag som får dig att dra på mungiporna.


På bottenvåningen, om man följer den egentligen intetsägande korridoren till höger om receptionen som för övrigt pryds av hjälpsamma portierer med klassiskt vinröda kostymer med guldknappar- och tofsar, når man fram till en dunkel, helt fantastiskt inredd lounge. Sammetssoffor, dov belysning, nästan spöklika ljuskronor, sprakande eld i en mastodont-öppenspis och musik som får dig att drömma dig tillbaka till 1910-talet. Vi sparade dessvärre besöket här till vår tredje och sista kväll på The Jane, men till vårt bittra förtret visade det sig vara uthyrt och enbart hippa, speciellt inbjuda, gäster var välkomna. Så några foton därifrån blev det inte. Måste helt enkelt upplevas på plats, så missa inte!


Vägg i vägg med hotellet ligger Café Gitane med frukostvåfflor, smoothie och granola att dö för. (Hello guys! Nice to see you guys! How are you guys!)



Ett par stenkast från The Jane ligger omtalade och omskrivna The High Line, en upphöjd, före detta järnvägsbro som man har gjort om till en spektakulär, grönskande, variationsrik och trevlig promenadpark. Den sträcker sig från Meatpacking och 12th Street, genom Chelsea och upp till 30th Street. Perfekt för joggingrundan när man ändå, till följd av jetlag, är morgonpigg och inte kan somna om. Så bra! The High Line går också genom The Standard Hotel, ett high end-hotell med obscena löften till flanörer om fönster-aktiviteter kvällstid, vars takbar med utsikt över hela Downtown definitivt är värd ett besök. Fin-restaurangen The Standard Grill har allt man kan önska avseende meny, miljö och stämning.

Några kvarter söderut ligger några mysiga gator, bl a Bleecker Street och Morton Street, de kan gott agera promenadstråk på vägen mot Soho.

Morton Street
Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar