21.11.15

MITT ÄPPLE - SPRIDDA SKURAR

Brooklyn Heights, Financial District, Central Park och Harlem

Brooklyn ligger ju så nära, men det är ju också så mycket man vill hinna med på Manhattan. Men en liten tur till Brooklyn Heights blev det i alla fall. Om inte annat måste ju Brooklyn Bridge avnjutas i kvällens sken av Manhattans skyline. 


Och för att då ha ett mål i sikte, anspråkslösa Luke's Lobster lockar med sin purfärska, saftiga och välsmakande hummer, sålda genom en lucka i väggen. "Hummer med bröd", en exklusiv utmanare till varm korv med bröd. Men knappast jämförbart avseende smakupplevelse. Måste upplevas, svårt att återge. Men den smälte på tok för snabbt på tungan, gaaah! Dyrt sekund-pris, men värt varenda krona.



Hummer i bröd, från Luke's Lobster
Det finns fler Luke's Lobster, en ligger intill mysiga Stone Street, mitt i Financial District. Något kvarter härifrån ligger Hannover Square, ännu en liten grön oas mitt bland skraporna. Här ligger också en Starbuck's, om det är så att det är en kaffe som krävs för att komma vidare framåt.

Hannover Square
Harlem

Ingen fulländad New York-vistelse utan söndagsbesöket i Harlem. Jag kan rekommendera atmosfären i Greater Refuge Temple, lämnar ingen oberörd.

Greater Refuge Temple
Central Park 

Södra delen av Central Park
Se till att hitta ett hotell som erbjuder cyklar, för att cykla på Manhattan är en obeskrivlig känsla. Man kommer så nära vardagslivet och förflyttar sig snabbt mellan kulturer och områden. Att cykla längs med Hudson River Park, utmed Broadway som hör och häpna har en cykelväg hela vägen från Central Park ner till Madison Square Park eller helt enkelt kryssa sig fram genom West village, Soho, China Town, Little Italy ner till Financial district och Brooklyn bridge. Två hotell som erbjuder cykel är The Jane Hotel (Meatpacking) och Eventi Hotel (nära Empire State Building).

Men det är klart, det är skönt att befinna sig i en park om man måste stanna till och mecka lite...
En härlig vy, där Midtowns skrapor skymtar i Central Parks lummiga grönska, får du från en vacker bro i norra viken av The Lake (se inringat svart i kartan ovan). Här vill man stå med sin älskade och ta in stadens lunga tillsammans. När man befinner sig mitt inne i parkens lummer är det svårt att förstå att man står mitt i NYC, alldeles tyst, stilla och rofyllt.

The Lake
Det var allt från NYC denna gång. Here we go again, right?

Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar