19.11.15

MITT ÄPPLE - PARKERNA LÄNGS BROADWAY

Bryant Park

Park med skön atmosfär, cafémöbler bland alla böcker i utomhusbiblioteket och en liten Le Pain Qoutidien-låda med diverse läckerheter för energipåfyllning. Grymt snyggt svartputsad fasad intill att vila ögonen på. Ett par stenkast härifrån ligger The Grand Central Station, väl värd ett besök för sitt pampiga innertaks skull. Gå in där utan att rikta kameran uppåt om du kan!


Madison Square Park

En bättre frukostpark får du leta efter. Hitta en välsorterad delikatess-butik i närheten, köp med lite frukost och sjunk ner på en parkbänk och sup in new york-atmosfären. Vi hittade bl a färsk fruktsallad, den gick inte av för hackor vill jag lova. 


Är det snarare läge för en fika (när är det inte det) så har jag toppenstället för dig! Alldeles intill parken hittar du texas-inspirerade och underbart amerikanska paj- och smoothie-haket Hill Country Pie Kitchen. Nämen alltså detta är så härligt så du förstår inte. Vi upptäckte det som sista spotten under sista promenaden hem till hotellet innan avfärd till flygplatsen, Eventi Hotel, vilket för övrigt är ett modernt hotell som skänker den trötte avkoppling, energipåfyllning och andhämtning. Men dessa pajer alltså. Och milkshakes. Värda att dö en gång till för. När har jag förmånen att få prova Lemon merengue månntro? Eller den klassiska äppelpajen?




Banana Cream pie
Mocka milkshake
Scones
Bredvid Madison Square Park tronar den praktfulla och iögonfallande Flatiron building, byggd på 1920-talet, sensationell skyskrapa för sin tid. Vackrare hus får man leta efter.


Bakom Flatiron building hittar du en classy möbelbutik, Restauration Hardware på tre våningsplan. Härliga miljöer och styling med attiraljer från en svunnen tid men med modern touch.









Union Square Park

I denna park hittar du Farmers market, en färgsprakande, livlig torghandel där kameran gör sig påmind till marknadsbesökarnas irritation. - You are crrrrrazy, utbrast en äldre dam med utländsk brytning med drillande 'r' när jag ville föreviga dessa fantastiska stilleben. Förstår henne.












Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar