21.11.15

MITT ÄPPLE - SMÅTT MEN GOTT I MIDTOWN

 Midtown

Bara ett par tips till frukost- eller fikasugna kring Rockefeller center. 


Mitt i smeten, på 6th (Columbus) Avenue, ligger omtalade Magnolia Bakery (besöket i Six and the city gjorde väl sitt till), underbara bakverk att titta på, provsmaka och förhoppningsvis att köpa med och avnjuta på väl valt ställe i närheten. Specialiteten, Banana pudding, fick vi chans att provsmaka när vi gjorde vårt besök. Mmmm. Yummie!


På andra sidan rockefeller-kvarteren (passera förslagsvis Anthropologie på vägen, se tidigare inlägg från Soho) och 5th Avenue hittas Paley Park, en jättemysig oas som kantas av höga hus, med vägg av rinnande vatten och några stackars taniga träd som strävar saktmodigt men hoppfullt mot ljuset någonstans däruppe. 


Lägligt nog ligger här vägg i vägg Le Pain Quotidien med bästa frukostmenyn. Granolan, våfflan och färskpressad apelsinjuice avnjöts och rekommenderas varmt till kommande gäster!


För den dockintresserade, eller tja för alla som ids dra djupt efter andan för att om möjligt försöka ta in amerikansk hysteri, överdåd och all-in-ambition när den är som mest maxad, för att sedan sakta pusta ut och konstatera att man inte behöver vara delaktig utan bara vackert beskåda spektaklet. American girl, dockpalats på åtskilliga våningsplan med alla upptänkliga och icke upptänkliga plagg och attiraljer en docka kan tänkas behöva, hårsalong, restaurang etc. Overwhelming!

Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar