17.1.16

MITT GOTLAND - NORDÖSTRA

Stenkusten
Missa inte denna kustremsa för allt på Gotland, ett riktigt månlandskap! Otroligt ljus och oerhörda vidder. Sten och hav så långt ögat kan se.





Det gamla vraket får agera motiv på otaliga foton, kan inte bli annat än förtjusande!
Ligger just nu som min bakgrundsbild på skrivbordet!



I närheten ligger den omtalade Blå Lagunen, ett gammalt kalkstensbrott som får agera badkar åt hugade badsugna, vattnet är kallt men alldeles alldeles turkost! Att komma till Blå lagunen är som att entra en annan värld, häpnadsväckande! Åk till Ar och följ skyltningen mot Blå lagunen.

Bungenäs
En avskild och alldeles magisk plats som länge varit utom räckhåll för oss vanliga dödliga eftersom den länge var i försvarets ägo, är Bungenäs, Gotlands nya hotspot. Ett spännande projekt i sann entreprenörsanda. Vid parkeringen finns cyklar att låna, eftersom det är en terräng man ska ta sig igenom för att nå målet, Bungenäs Matsal & Kalklada



Lergrav
En sväng ut till Furillen är en liten berikande utflykt för att uppleva det råa, karga och ensligt tysta landskapet Gotland erbjuder. Får du nog av det ensliga, gör ett besök i det lyxiga hotellet och restaurangen Fabriken Furillen, inrymt i en gammal kalkstensfabrik.
Ett stopp vid raukarna i Lergrav, som du passerar på väg till Furillen, är på sin plats. Ett av Gotlands största och vackraste raukområden, med den märkliga Lergravsporten i centrum. Här finns ett kafé och en fiskbutik med nyfångad fisk.   


Rute Stenugnsbageri
Frågan är om du inte får den mest magiska av kvällar på Rute Stenugnsbageri. Mitt på vischan ligger denna juvel där intrycken är många och goda. Viss chans till kändis-span eftersom klanen Schulman-Wedell håller till i grannskapet. Don't miss it!




Nämnas i området bör också Kyllaj, en badplats bestående av strand och kalkstensbrott, välbesökt men utan kiosk och annat ståhej.

Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar