20.1.16

MITT GOTLAND - FÅRÖ

Utflykten till Fårö är Gotlandsbesökets grädde på moset, pricken över i:et! Där Gotland blir fullkomligt. Sudersand, Sveriges vackraste sandstrand enligt många, i all ära men för att få det lilla extra gäller det att hitta det genuina. 


Auren
Lokal-bornas strand, Norsta Auren, långgrund, bred och glesbefolkad sandstrand med helt magiskt ljus och ljuvlig avkoppling. Havet och himlen känns som en kuliss, både på foto och i verkligheten. Åtminstone en sån här dag då vinden är obefintlig. Solljuset får något unikt över sig här som gör att det ligger ett ständigt filter över motivet.













Kutens bensin
Kutens bensin, creperie och café i sann 50-talsanda, upplevs som ett thailändskt hak men med svensk inramning. Ett riktigt kult-ställe där valet av galette eller crèpe är lika svår som väntan på densamma.


Men det är värt det, promise!


Precis intill ligger ett café om detta passar mat- och sovklockan bättre. De otroligt vackra sten-murarna som omgärdar gårdar och åkrar är vackra som få.


Lauters
På västra Fårö passerar du Lauters, som de själva beskriver det "Vissa kallar det en restaurang, andra en bar och någon ett café. Vi kallar det för sommarliv". En modernt inrättad bardisk i bakom nybyggd klassisk stenmur. Tyvärr stängt när vi var förbi, men potentialen är tydlig...




Längst ut på udden, väster om Lauters, finner du en liten hamn. Här kan du stå och fantisera om segelbåten du inte har. Ännu.

Landhammar
Se till att vara här en ljuvlig sommarkväll, ta med grill och gott om tilltugg så du kan sitta här i timmar utan att bli störd. Helt oslagbart. Kameran klickar oavbrutet, motiv och vinklar avlöser varandra. Det är bara att ge sig hän.




Som om detta inte vare nog... Hela östra och södra Gotland kvarstår, håll i!

Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar