4.2.16

MITT GOTLAND - ÖSTRA

Resan fortsätter söderut, längs med ostkusten. 


Slite
När vi passerar Slite är det ett måste att stanna till och titta ner i det gigantiska kalkstensbrottet. Vi måste också titta förbi Stina Lindholms Skulpturfabriken i Slite. Som att välkomnas in i en liten mini-värld av grönska, planteringar, skulpturer och trädgårdsrum som måste utforskas. I utställningen presenteras ett fantastiskt sortiment av dekorationer, skulpturer och pjäser av olika slag, allt i betong.

Romano dekoration i betong

Terrass fågelbad i betong


Omvärlden känns avlägsen och man slukas av den stillsamma atmosfären i denna trädgård som man gärna dröjer sig kvar i lite längre än planerat. Som tur är finns en gårdsbutik som också serverar kaffe, så man i lugn och ro kan provsitta den där inbjudande betongbänken. 


Kan heller inte undvika att ta en liten kik in i den inhägnade, prunkande trädgården i kvarteret, med till synes ytterst välsorterat trädgårdsland. Plötsligt kom ett sug efter egen koloni-lott från ingenstans!


Östergarn - Gammelgarn - Ljugarn
Att vi under vår gotlandsvistelse skulle köra in vid en av alla de där lammskinns-skyltarna var vi överens om, men att vi skulle lyckas pricka just Rommunds fårgård var ren och skär tur. Denna gård visade sig ha belönats med priser i Skinn-SM flera år i rad. Och det förstår vi snart när vi går runt och klappar och gosar med alla lena och svala lamm- och fårskinn som ligger högvis, sorterade efter storlek, färg och utseende.



Vi ska åka vidare ut till Sysne fiskbutik för att inhandla dagens måltid. Vi passar på att rådfråga var vi ska ta dagens bad i närheten och blir tipsade om Grynge strand, dvs stranden för locals. Här försöker vi gärna smälta in så gott vi kan och tillbringar ett par timmar bland höga vågor och stilla sandstrand. Sedan blir det fiskinköp. Intill butiken hittar vi det sötaste och charmigaste lilla fiskemuseum i en liten fiskebod, fyllt med fiskegarn, gamla båtmotorer och ålryssjor som har använts i hamnen på Sysne udd förr i tiden.






Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar