7.2.16

MITT GOTLAND - MITT I PRICK

Sist men inte minst och mitt i prick, Roma, det lilla samhället vi av någon anledning brukar hamna i närheten av när vi letar boende. Centralt, nära till allt och genuint gotländskt.



Vår sista kväll åtnjöt vi vid Romateatern som år efter år under sagolika sommarkvällar spelar Hamlet. Ny uppsättning varje år med underbara skådespelare, luft som darrar, sommarbris i håret och den klara natthimlen rakt ovanför. Vi njuter av det väl sammansvetsade gängets engagemang, spelglädje och impuls, hela tiden med en i sann hamlet-anda räv bakom varje öra. 


En av huvudrollsinnehavarna visar sig vara Tobias Aspelin, ena halvan i podcasten Äktenskapet där han tillsammans med makan och ståupparen Malin Appeltofft med glimten i ögat pratar, diskuterar och råder omkring livets vardagliga skeenden på ett uppfriskande sätt. Kul att se live!



Vi bor på Hörsne Prästgård som har allt vi och barnen önskar och mer därtill. Kan varmt rekommenderas! Härliga värdar, typisk gotlandslänga, stor trädgård med åkrar och hästhage till närmsta grannar, utomhus-jacuzzi och till barnens förtjusning hundar, katter och höns överallt. 







Innan hemfärd avnjuter vi en sista glass, valet mellan Guteglass och Visby-glass är svårt, men nog drar Guteglass längsta strået i alla fall. Smakerna jordgubb, morötter/kardemumma och rocky rauk blir mina absoluta favoriter efter veckans alla glass-pauser.






Denna sista stund i sann gotlands-anda intas på Krönet.




Det var allt för denna gång, hoppas snart på ett kärt återseende. Tack!

 Följ på instagram! www.instagram.com/bortabramenhemma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar